23 Ağustos 2014 Cumartesi

Yücel Kültür Vakfı'ndan Yabancı Dil Bursları

YKV YABANCI DİL BURSU
Yücel Kültür Vakfı tarafından 2013 - 2014 döneminde başlatılan ve büyük  ilgi gören Yabancı Dil Bursları 2014 - 2015 döneminde de devam ediyor !

Siz de yabancı dil bilmemenin eksikliğini yaşıyor ve herhangi bir yabancı dili öğrenerek hayatınıza bir artı katmak istiyorsanız YKV’nin yabancı dil bursu tam size göre !

Burs Sistemi Nasıl İşliyor ?
Vakfımız ile İngiliz Kültür Dil Okulları ve Fransız Kültür Merkezi arasındaki ortaklık sayesinde yabancı dil bursu almaya hak kazanan öğrencilerin kurs ücretlerinin büyük bir kısmını Vakfımız, geriye kalan kısmını ise siz ödüyorsunuz. Başarılı olduğunuz her seviyenin ardından alacağınız yeni seviyede ödenilen tutar gitgide azalıyor. (Gitmek istediğiniz kuruma göre bursiyere sağlanan olanakları ve kurs bedellerini aşağıda görebilirsiniz.)


Bunun için öncelikle başvuru dönemi içerisinde başvurunuzu aşağıda belirtilen şekilde tamamlamanız gerekiyor. Ardından bursiyer seçim komitesi tarafından yapılan inceleme sonunda kontenjan sayısı kadar bursiyer seçiliyor. Seçilen bursiyerlere bilgilendirme yapıldıktan sonra bursiyerin ismi kurs merkezine bildirilerek bursiyerden kayıt yapmaları ve programlarına başlamaları gerekiyor.

Bursu kazanan kişi eğitimine %95 devam etme zorunluluğu bulunmaktadır. Aksi halde bursiyer kendisine sağlanan bursu geri ödeme yükümlülüğü altına girecektir. Sağlık sorunları nedeniyle devam edilemeyen günler devam sorumluluğu kapsamına girmemektedir.

Kimler Bursiyer Olabilir ?

Yabancı dil bursu alabilmek için üniversite öğrencisi olmanıza gerek yoktur. 18 - 26 yaşları arasındaki tüm gençler burs başvurusunda bulunabilir.

Bir kere yabancı dil bursunu almaya hak kazanmış olan bursiyer eğitim aldığı dilde her seviyede belirlenen asgari başarı koşulunu sağlamak şartı ile devam etmek istediği seviyeye kadar devam edebilir. Bu anlamda yabancı dil burslarımız yıllık veya bir seviyeye özgü değildir.

Nasıl Başvurulur ?

Detaylı bilgi ve Başvuru için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder