22 Ağustos 2014 Cuma

Ankara’daki Üniversiteli Gençler için Ödüllü Yazı Yarışması

tobb etü roman kahramanım 2014 yazı yarışması
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Ankara’da okuyan üniversiteli gençleri ‘Roman Kahramanım” konulu yazı yarışmasına davet etmektedir. İlki 2013 yılında TOBB ETÜ camiasında gerçekleştirilen yarışma 2014 yılında Ankara çapında düzenlenecektir. Yarışmaya, en çok etkilendiği roman kahramanı hakkında yazmak isteyen tüm Ankara’daki üniversitelerin öğrencileri katılabilirler.
- Yazı, katılımcının uygun bulduğu herhangi bir edebi türde olabilir.
- İçerik roman kahramanını tanıtıcı, ondan ne şekilde etkilenildiğini betimleyici veya yorumlayıcı özellikte olabileceği gibi roman kahramanından esinlenilerek kurgulanmış edebi bir metin niteliğinde de olabilir. Kullanılacak sözcük sayısı 3.000’i aşmamalıdır.
- Yazılar Times New Roman 12 punto ile çift aralıklı ve iki yana yaslanmış olarak, yazım kurallarına özen göstererek hazırlanmalıdır.

- Bir A4’e sığacak boyutta hazırlanmış, kahramanı ele alınan romanın ve yazarının kısa tanıtımı ve roman özeti yazı ile birlikte gönderilmelidir.
- Yazılar konu alanında “Yarışma için” ibaresi yer alan, kimlik ve iletişim bilgilerini de içeren bir e-posta iletisi ile kutuphane@etu.edu.tr adresine gönderilmelidir.
İlk üç sıralamaya girenlerin yanı sıra üç mansiyon ve bir özel jüri ödülünü kazananlara rahat e-kitap okuyabilmeleri için birer tablet bilgisayar armağan edilecektir. Ödül kazanan yazılar TOBB ETÜ Dijital Arşivinde e-kitap olarak ve ayrıca basılı kitap olarak yayınlanacaktır. Sonuçlar, Kasım ayında davetli konuşmacıların da katılacağı bir toplantıda açıklanacaktır.
Son başvuru tarihi: 01 Eylül 2014′tür.
Duyuru metni için tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder